Fețele medicului tău

• Programări • Localizare • 

• Centrul Medical Țuculanu • Bibliotecă Medicală Virtual㠕

 

De când vraciul comunității a renunțat la puterile divine acceptând poziția de pământean obișnuit, bolnavul și societatea și-au privit medicii în fel și chip:

  • Când boala te chinuie, îți pui speranțele în medic ca în Dumnezeu.
  • Când te-ai vindecat ai revelația că medicul este și el Om.
  • Când îți cere onorariul, este mai rău ca un Hoț de buzunare.
  • Dacă nu reușește să te vindece sau greșește, ia chipul Diavolului.

În fond medicul este un meseriaș (chiar profesionist dacă se ține seama de volumul și calitatea instruirii în această profesie), adică un prestator al meseriei prin care se oferă servicii medicale, om ca toți dintre noi, cu laturi bune și laturi rele.

Spre deosebire de alte meserii, însă, la medicină se pricepe toată lumea, astfel încât rareori rezultatele bune sunt strălucitoare și de cele mai multe ori firești. Eșecurile sunt însă dezastruoase și de multe ori, indiferent de cauză, sunt imputate medicului.

Tratați-vă medicul așa cum vă tratează și pentru a nu greși încercați să-i judecați faptele cu bunăvoință și în cunoștință de cauză.

În ce ne privește, ca și cei mai mulți colegi de breaslă, încercăm să fim cât mai dedicați profesiei și devotați pacienților noștri, pentru că tratăm medicina ca artă, știință, religie și mai puțin ca o afacere!

Nu știm dacă vom reuși să vă fim de folos, dar vă asigurăm de interesul și respectul nostru față de Dumneavoastră și problemele Dumneavoastră.


Descarcă Calendarul 2022


Psihiatrie on-line

Consultații și rețete de Psihiatrie decontate de
CJAS Timiș


Trimite-ţi un mesaj la adresa webmaster@plusx.ro cu sugestiile Dumneavoastră despre acest site.Toate paginile din această locaţie sunt publicate cu scop informativ, recomandările găzduite de portal având doar caracter orientativ deoarece o prescripţie medicală corectă se face doar pe baza unui consult clinic şi paraclinic amănunţit, astfel încât sfaturile noastre nu se pot substitui recomandărilor medicului Dumneavoastră.
Deşi datele prezente în aceste pagini precum şi e-mail-urile pe care vi le trimitem sunt atent verificate de medici, ele nu trebuie folosite sub nici o formă în scopul diagnosticării şi tratării oricărei afecţiuni sau pentru a înlocui medicamentele ori alte mijloace terapeutice prescrise de personalul medical autorizat care vă îngrijeşte sau supraveghează.
Data publicării: 15.01.2004 Ultima actualizare: 10.09.2022
Copyright © 2004 Psihiatrie On Line, emblemă şi marcă înregistrată Centrul Medical Țuculanu.